Probabil că dacă un cititor obișnuit intră astăzi într-o librărie mare din România, fie ea reală sau, mai nou virtuală, va rămâne impresionat de numărul de volume pe care îl va întâlni. De la varietatea genurilor, fie că vorbim de ficțiune sau de non ficțiune ( diversitate care dă atâta bătaie de cap librarilor, când vine vorba de organizarea rafturilor și a categoriilor) și până la abundența autorilor și a titlurilor autohtone sau străine, aglomerarea de cărți pe metru pătrat real sau virtual poate da o impresia copleșitoare. Cu toate acestea, este de reținut faptul că avem o piață de carte destul de tânără, care s-a dezvoltat, sub auspiciile liberei inițiative, abia de 20 de ani. Acest lucru este vizibil atât în cifrele de afaceri relativ mici ale editurilor (comparativ cu piețele occidentale), în numărul de cărți publicate anual, dar și în numărul destul de mic al cititorilor români.
Prin comparație, piața străină de carte are o experiență mult mai îndelungată și are cititori mult mai numeroși. De aceea, este explicabil faptul că publicațiile străine acoperă o gamă mult mai largă și mai diversă de nevoi iar ritmul editorial este de-a dreptul amețitor.Să luăm în considerare faptul că doar catalogul de sezon (adică pe 2-3 luni) al unor editori și distribuitori de peste granita are în jur de 200 de pagini iar lansările de carte atrag chiar și sute de cititori în librării(care sunt de 3-4 ori mai mari decât cele mai mari librării de la noi din tara). Pe piața de carte străină găsești absolut orice: de la ediții rare ale autorilor clasici, până la cei mai în vogă autori contemporani de ficțiune, de la manuale care te învață cum să deschizi o fabrică de cuie și până la albume dedicate anumitor categorii de tancuri. Evident, mai ales după ce devii martorul proporției astronomice a pieței de carte străine, realizezi caracterul miniatural și plin de lipsuri al pieței autohtone (care se află însă, din fericire, într-o continuă dezvoltare).
Tocmai pentru a compensa, pe de o parte o absență a publicațiilor sau o diversitate mult prea redusă cărților în limba română pe anumite domenii (de exemplu pe domeniul tehnic dar nu numai el), Libris a pregătit un parteneriat cu unul din cei mai mari distributori de carte din Europa și vă oferă, cu livrare în 10 zile, peste 30 000 de titluri de carte în LIMBA ENGLEZĂ. Fie că doriți să vă perfecționați în domenii de nișă, fie că aveți nevoie de titlurile originale ale traducerilor în limba română, fie că vreți să faceți un cadou deosebit, fie că vă sincronizați lectura în timp real cu trendurile occidentale, de acum aveți posibilitatea să realizați toate aceste lucruri cu ajutorul libris.ro… Incepand cu luna februarie 2012, libris.ro este un partener de incredere al cititorilor cosmpoliți!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu