2011-08-22

Magie intr-un pahar cu apa / Bunny detectiv


Ivona Boitan / Oana Stoica Mujea


Un mini roman fantasy si unul politist pentru copii, intr-o formula originala, 2 in 1 si anume “Magie intr-un pahar cu apa” si “Bunny Detectiv”.
Ilustratia ambelor povesti este originala, inspirata, bogata si foarte colorata semnata Stefan Georgescu.
In “Magie intr-un pahar cu apa”, o cunoastem pe Oti, o fetita careia nu prea ii place broccoliul si incearca sa scape de el cu orice pret. Un pahar cu apa ii ofera salvarea. Fiindca orice se reflecta in acel pahar devine realitate intr-o lume paralela. Si uite asa Oti si bunul ei prieten, motanul Sah ajung sa calatoreasca in tot soiul de lumi extraordinare.Vestea paharului magic se raspandeste printre prietenii ei si din ce in ce mai multi copii vor sa manance broccoli alaturi de Oti, spre bucuria mamei ei. In final, copiii descopera ca broccoliul e chiar bun si ca cea mai frumoasa lume este cea in care ei traiesc alaturi de parinti si prietenii lor.
O carte scrisa de Ivona Boitan intr-un stil spumos pe care copiii o vor citi cap coada pe nerasuflate.
Bunny detectiv este o poveste politista in toata regula. Avem vinovatul, avem delictul si avem si detectivul.Vigilentul Bunny are de rezolvat cazul secolului! Au disparut ouale Fermecatei, gaina care face oua colorate. Asa ca Bunny intoarce ferma pe dos, sta de vorba cu toata lumea si nu se lasa pana nu rezolva misterul. Cine este vinovatul aflati la finalul unei povesti pline de invataminte despre perseverenta, perspicacitate si o minte curioasa. Datorita lui Bunny copiii invata ca e bine sa-si urmareasca scopul si sa nu cedeze cu una cu doua atunci cand lucrurile nu se rezolva din prima.
Totul intr-un stil absolut amuzant, semnat inconfundabil Oana Stoica Mujea.

Niciun comentariu: