2011-08-20

Hoţul de cărţi – din 25 august!


O carte senzaţională, care a captivat încă de la publicare ei şi a câştigat de atunci tot mai mulţi admiratori, numărând acum milioane şi milioane de fani.
La vârsta de 30 de ani, australianul Markus Zusak se evidenţiase deja ca unul dintre cei mai inovatori şi poetici romancieri ai zilelor noastre. Odată cu publicarea Hoţului de cărţi, el a devenit un “fenomen literar”.
A crescut ascultând poveşti despre Germania nazistă, despre bombardarea Münchenului şi despre evreii care erau mânaţi spre lagăre prin micul oraş natal al mamei lui. A ştiut dintotdeauna ce poveste voia să aştearnă pe hârtie.
Avem în minte aceste imagini cu băieţi mărşăluind impecabil şi salutând cu “Heil Hitler” şi ideea că toată lumea în Germania gândea la fel. Dar mai existau copii rebeli care nu respectau regulile şi oameni care îi ascundeau pe evrei şi pe alţi oameni în casele lor. Aşadar,Germania nazistă avea şi o altă latură, declara Zusak într-un interviu cu The Sydney Morning Herald.
Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre. Mai multe detalii aici.

“Romanul lui Zusak este un act înalt de inventivitate şi supleţe emoţională.” THE AUSTRALIAN
“O poveste genială şi excentrică… o carte superbă pe care o veţi recomanda fiecărui om pe care îl veţi întâlni.” HERALD SUN
DIN 25 AUGUST ÎN TOATE LIBRĂRIILE DIN ŢARĂ!

Niciun comentariu: