2011-12-31

“Magia salbatica” a Atlasului secret de Michael A.Stackpole - review

Cele Nouă Principate se refac cu greu după Urgie declanşata de Magia Salbatică ce adusese Epoca Ghetei Negre.Schimbarile geo-climatice au dus la moartea a milioane de oameni datorita Magiei Salbatice.
In Nalenyr familia  de cartografi Anturasi  a printului  detine o putere enorma si bogatie ce o poate costa viata.
Exploratorii familiei Anturasi pornesc in misiunii periculoase să redescopere vechile trasee de comert precum si alte drumuri noi si noi parteneri de comert. Jorim şi Keles nepotii excentricului cartograf regal Qiro Anturasi sunt trimisi sa completeze noi detalii si cunoştinţe pe harta lumii.
Jorim imbarcat la bordul vasului “Lupul furtunii” trebuie sa găsească noi partenerii de comert şi sa exploreze noi orizonturi..
Keles trebuie să găsească terenurile ce adăpostesc vechile morminte din timpul Magiei Salbatice si sunt folosite pentru a fi fabricat praf magic pentru arme.Keles trebuie sa afle cine se afla in cautarea armelor dar trebuie să refacă şi vechiul drum comercial dinainte de Urgie.
In timp ce Jorim si Keles exploreaza noi teritorii , prinţul Cyronen conducatorul Nalenyrului se vede pus intr-o situatie politică periculoasă.Principatul sau bogat si înfloritor este pus in pericol de un alt Principe.
Ce vor descoperi cei doi exploratori va fi insa mult mai periculos si va pune in pericol fragila pace dupa Urgie
“Atlasul secret” este un fascinant si epic roman plin de fantezie unde Stackpole face cititorul partas la explorarea țărmurilor necunoscute.

Niciun comentariu: