2011-12-23

Intoarcerea

 Pentru doua luni am fost fortat sa fac o pauza de calculator. In mod firesc acesta este un blog pentru carti dar azi voi face o exceptie.
 Timp de doua luni am trait intr-un spital avand grija de cineva drag. Scene desprinse din Kafka se derulau in spitalul  bucurestean respectiv pe banda rulanta..Ca bolnavii platesc aproape si aerul care il respira in spital ,iar doctorii isi afiseaza accesibilitatea doar daca "misti din urechi", ca un doctor greseste o operatie pentru el nu e un capat de tara ,dar pentru pacient fatal,a doua zi va opera din nou chiar el chiar daca  prima data au operat rezidentii in numele lui. Bugetul pentru sanatate a trecut. Platim asigurarii cu numele cand esti pus sa cumperi comprese, fase, seringi , leocoplast in unul dintre cele mai mari spitale din tara.
 Nu pot sa uit cum a aflat o pacienta de ce sufera . "  Ei pe dracu. Ai cancer la ficat!" pe hol in fata cabinetului.
Suntem  la ani lumina de civilizatie. Suntem tara bacsisului,ciubucului!Suntem tara "Las-o ma asa!" Tara unde cand este tras la raspundere un medic este un eveniment. Atat  nu doresc sa dezvolt subiectul.! Frumoasa tara, pacat ca este locuita!

Niciun comentariu: