2013-08-18

Orson Scott Card: Obama = Hitler

Într-o postare intitulată "Unlikely Events", publicată pe blogul său Civilization Watch, scriitorul, care este mormon, şi-a imaginat o Americă post-democratică, în care preşedintele Statelor Unite ale Americii şi prima doamnă sunt aleşi pentru eternitate. Astfel, Barack Obama ar prelua controlul asupra Statelor Unite, prin forţă, după modelul dictatorilor Hitler şi Stalin, bazându-se pe sprijinul armatei guvernamentale, relatează The Hollywood Reporter.
Speculaţiile romancierului american, considerate "delirante" de autorii articolului publicat pe site-ul revistei Le Figaro, nu se opresc însă aici: Preşedintele Obama s-ar folosi de soţia sa, Michelle, pentru a adăuga în Constituţie un amendament care va permite liderilor politici americani să fie realeşi pentru eternitate. "Obama va câştiga fiecare campanie electorală cu 98% din voturi. Aşa funcţionează lucrurile în Nigeria şi în Zimbabwe, aşa au mers lucrurile în epoca Germaniei naziste", scrie Orson Scott Card.
Scriitorul, în vârstă de 61 de ani, şi-a prefaţat eseul explicând că munca de scriitor de romane SF constă în "a face ca anumite evenimente improbabile să pară nu doar realizabile, ci mai ales inevitabile". Romancierul a adăugat: "Prezicând viitorul, suntem legaţi de aceleaşi reguli de plauzibilitate ca acelea care îi inspiră pe scriitorii de SF-uri, dar trebuie să respectăm şi regulile bazate pe dovezi pe care le folosesc istoricii".
"Nu ne gândim că un astfel de lucru ar putea să se producă. Însă, dacă am învăţat ceva de la Istorie, este faptul că orice poate să se întâmple", a scris Orson Scott Card, în încheierea articolului său.
Prin acest eseu de aproximativ 3.000 de cuvinte, Orson Scott Card l-a atacat în mod deliberat pe Barack Obama, pe care l-a descris de mai multe ori ca pe un dictator care nu are niciun interes să apere ţara. În acelaşi pamflet intens, citatele-şoc se multiplică: "La începutul carierei sale, Obama era admirat de popor, pentru că el era fructul unei combinaţii magice - un bărbat de culoare care vorbeşte ca un bărbat alb (este ceea ce oamenii spun că ar fi «un mare orator») - dar el nu a fost niciodată nevoit să muncească pentru a trăi, nu a fost niciodată obligat să lupte pentru a-şi atinge obiectivele. El îi dispreţuieşte pe oamenii de rând, este ostil faţă de orice religie care nu îl ridică la rangul de divinitate, iar dispreţul lui faţă de militari nu are limite".
Acuzele continuă: "Puteţi fi siguri că toţi profesorii din sindicatele care au scuipat cu venin în Wisconsin vor fi pregătiţi să îndoctrineze copiii Americii, respectând modelul «libertăţii» lui Obama. Aceia care nu îi vor urma vor fi asasinaţi".
"Obama este un dictator. El detestă însăşi ideea de compromis. Îi diabolizează pe aceia care îl critică şi îşi dispreţuieşte propriile ajutoare din presa liberală care îl sprijină", a adăugat scriitorul american.
Orson Scott Card a criticat şi presa americană, care, după părerea sa, "nu l-a supus niciodată pe Obama vreunei provocări".
"Minciunile sale sau erorile sale nu sunt raportate sau sunt repede uitate".
Romancierul mai spune că atunci când Obama va prelua controlul, totalitar, asupra naţiunii americane, "toată lumea de la Fox News, de la Wall Street Journal sau de la Rhiconeros Times va ajunge la închisoare. Vom fi ucişi".
Romanul "Jocul lui Ender", publicat în 1985, a fost recompensat cu premiile Nebula şi Hugo (considerate echivalentele din literatura ştiinţifico-fantastică ale premiului Oscar), fiind extrem de apreciat în rândul cititorilor acestui gen literar. Adaptarea cinematografică a romanului, regizată de Gavin Hood, va fi lansată pe marile ecrane în toamna acestui an şi îi are în distribuţie pe Harrison Ford, Ben Kingsley şi Asa Butterfield.


În luna iulie, pentru a evita ca boicotul anti-Orson Scott Card iniţiat pe internet să nu se extindă în rândul publicului larg, compania Lionsgate, care produce acest lungmetraj, a declarat în mod public că se delimitează de poziţia romancierului faţă de drepturile comunităţii LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender).

Niciun comentariu: