2013-06-22
2013-06-02
interviuri false cu Philip Roth si John Grisham
O jurnalista italiana l-a intervievat recent pe Philip Roth despre noua sa care tradusa in italiana.
Dupa ce au vorbit despre sex si cât de dura e relatarea iubirii trecute de o anumita virsta in cartea lui Roth, jurnalista l-a intrebat despre opiniile sale critice la adresa lui Obama, citând un interviu pe care-l acordase unui italian.
Dupa ce au vorbit despre sex si cât de dura e relatarea iubirii trecute de o anumita virsta in cartea lui Roth, jurnalista l-a intrebat despre opiniile sale critice la adresa lui Obama, citând un interviu pe care-l acordase unui italian.
Roth a negat ca ar fi acordat interviul si a inceput sa faca research pe net despre domnul care sustinea ca l-ar fi intervievat., a mai descoperit via facebook si un interviu cu Grisham, cu aceleasi declaratii turbate si a mers mai departe pe firul cercetarii.Si-a rugat agentul de presa sa vorbeasca cu agentul lui Grisham. Dupa cum banuia, nici Grisham nu acordase niciun interviu jurnalistului italian.
Acum scandalul e in floare, revistele care au publicat interviurile au facut mea culpa, le-au scos de pe net si au publicat scuze intervievatilor.
Domnul jurnalist e insa de negasit…
Domnul jurnalist e insa de negasit…
In caz ca vreti sa-l cautati se numeste Tommaso Debenedetti.
*
L-am iubit pe Roth pentru incrincenarea cu care a vrut sa-si faca singur dreptate. povestea pe larg in NEW YORKER
L-am iubit pe Roth pentru incrincenarea cu care a vrut sa-si faca singur dreptate. povestea pe larg in NEW YORKER
Mi-ar placea, sa existe oameni care sa faca asta si in Romania.
Am si eu citeva banuieli asupra unor interviuri facute din condeiul imaginatiei cu cine stie ce vedeta locala sau nu…
SULEYMAN MAGNIFICUL si SULTANA HURREM. Dragoste si moarte la Istanbul
A venit vremea să cunoaştem şi adevărul istoric, cu nimic mai puţin spectaculos decât biografia romanţată oferită de serial. O putem face acum graţie primei cărţi publicate în România despre fascinantul personaj şi iubita lui.
„Încercând să răspundă interesului general pentru acest subiect, Editura Corint a avut iniţiativa lăudabilă să publice recenta lucrare a profesorului Erhan Afyoncu, Suleyman Magnificul şi sultana Hurrem. Dragoste şi moarte la Istanbul. Istoricul turc, unul dintre cei mai reputaţi specialişti în domeniu, şi-a gândit şi structurat lucrarea în două părţi: una consacrată lui Suleyman şi cealaltă lui Hurrem.(...)
Imperiul Otoman, cu un trecut excepţional şi cu personalităţi de anvergură internaţională, trebuie cunoscut şi înţeles la adevărata sa valoare. Povestea lui Suleyman şi a lui Hurrem face parte din acest trecut. Prin urmare, îndemn publicul cititor la o lectură pe cât de utilă, pe atât de incitantă”. Prof. univ. dr. Călin Felezeu
AMPRENTA OMULUI de SEBASTIAN FAULKS
În anii 1870, Jacques Rebiere şi Thomas Midwinter, doi tineri ambiţioşi, studenţi la medicină, descoperă că au aceeaşi fascinaţie de a înţelege cum funcţionează mintea omenească. Cercetările lor în noul domeniu al psihiatriei îi poartă dintru-un ospiciu englezesc de la ţară în câmpiile Africii, din sălile de conferinţă ale Parisului în Alpii austrieci şi în California. Îi însoţesc în această călătorie iniţiaticaă Sonia, sora devotată a lui Thomas, şi Katharina, o fostă pacientă, a cărei sosire în sanatoriul lor de boli nervoase dezvăluie pentru prima dată direcţiile diferite ale cercetării lor. Impresionant şi provocator în acelaşi timp, romanul lui Sebastian Faulks caută răspuns la întrebarea ce fel de fiinţe suntem noi, oamenii, şi dacă nu cumva nebunia este preţul pe care îl plătim pentru a fi umani.
Santajul de John Grisham in curand la ed Rao
Malcolm Bannister este un avocat obişnuit, dintr-un orăşel la fel de obişnuit. Viaţa lui se desfăşoară normal până la intervenţia brutală a guvernului federal. Târât fără voia lui într-un caz răsunător de corupţie, Malcolm îşi pierde familia şi libertatea. Hotărât să se răzbune pe sistemul fără scrupule care i-a distrus viaţa, el aşteaptă să se ivească momentul potrivit pentru a-şi duce planul la capăt. Când judecătorul federal Raymond Fawcett este găsit mort în cabana lui de la munte, cu seiful gol, FBI-ul caută cu disperare o pistă care să-i pună pe urmele criminalului. În lipsa oricăror dovezi, agenţii guvernului federal sunt dispuşi să facă orice înţelegere ca să rezolve cazul. Iar Malcolm Bannister pare a fi singurul om capabil să îi ajute. |
Cronica focului de John Stephens la ed Rao
KATE: Cea mare. Singura care îşi aminteşte de părinţi. A promis să-şi protejeze fratele şi sora până când se întorc. MICHAEL: Iubeşte cărţile, e slăbuţ, terorizat de cei mari la orfelinat (cumva, ochelarii lui sfârşesc mereu în toaletă). Îi plac mult poveştile cu magie, în special cele care au şi pitici. EMMA: Cea mai mică şi mai războinică. Devotată surorii şi fratelui ei. Crede că Michael e un ciudat fără speranţă. Dar va lua la pumni pe oricine altcineva gândeşte la fel. I-a aruncat în secret lui Michael ochelarii în toaletă. De două ori. Împreună vor învăţa că: 1.,,Magia e reală. 2.,,Emma cunoaşte expresia "te rog". 3.,,Doar ei pot salva lumea. |