Páginas

2012-01-31

Abhorsen de Garth Nix la ed.RAO

Când răsună chemarea celei de-a noua porţi, cine îi mai poate rezista? Un rău străvechi a fost trezit din somnul său profund din închisoarea sa subpământeană şi caută acum să se elibereze de emisferele de argint care-l împiedică să-şi dezlănţuie puterea teribilă. Lirael, proaspătă moştenitoare a titlului de viitoare Abhorsen, ştie că soarta lumii se află în mâinile ei. Având drept informaţie doar o viziune de la Clayr şi bizuindu-se numai pe ajutorul nesigur al tovarăşilor ei Sam şi Mogget, Lirael porneşte în misiunea ei dificilă. Răspunsul se găseşte undeva în Viaţă sau Moarte, dar oare o fostă a doua asistentă bibliotecară va reuşi să descopere cum poate fi învins Distrugătorul înainte să fie prea târziu?




BLESTEMUL FOCULUI, vol. 1 din seria ELITA ÎNTUNECATĂ de Chloe Neill în curând la Editura LEDA

Blestemul focului, volumul 1 din seria Elita Întunecată al îndragitei autoare Chloe Neill, e o carte a personajelor puternice, a suspansului şi a replicilor savuroase.
Lily se trezeşte brusc într-o şcoală particulară elitistă din Chicago, înconjurată de fete răsfăţate, pline de bani şi de ifose.
Scout, ciudata fată cu cercel în nas care primeşte semnale misterioase pe telefon şi dispare în fiecare noapte, e cea care o menţine pe linia de plutire şi care îi dezvăluie o lume nocturnă foarte activă în subsolurile şcolii.
Grupul de adolescenţi cu puteri magice din care face parte Scout îl are printre ei şi pe chipeşul Jason, şi astfel tensiunea cărţii se echilibrează cu un strop de romance. De remarcat tachinările dintre personaje!
Cu atâta acţiune şi suspans continuu, viaţa lui Lily la Sfânta Sofia nu mai e deloc plictisitoare, cu atât mai mult cu cât faptul că şi ea are anumite puteri magice de care nu avusese habar nu e singurul lucru pe care îl descoperă…
„Dacă îţi doreşti o poveste cu intrigi, mister, magie şi un strop de romance, ai în faţă cartea potrivită.” – Bookstack
„Chloe Neill a creat nişte personaje extraordinare, iar eroina, Lily, are o voce minunată, antrenantă. Fanii cărţilor de urban fantasy şi paranormal sigur nu au cum să rateze acest roman şi se vor cufunda în magica lume subterană a oraşului Chicago.” – Fresh Fiction

Concurs Libris

 Impreuna cu libraria online Libris organizez un concurs nou. Premiul consta intr-o carte de maxim 40 de lei , pe care o alegeti voi de pe librarie online Libris , unde gasiti carti online de la toate editurile din tara !
Pentru a va înscrie trebuie să lăsaţi  un comentariu la aceasta postare , iar comentariul trebuie sa conţină : 
1.Numele complet, 
2.sa urmariti blogul prin GFC, 
3.link ca aţi raspandit vestea despre concurs (blog,facebook,twitter, etc),
4.link cu cartea dorita de pe libris.ro .
 Câştigătorul este ales prin tragere la sorti.


Vă puteţi inscrie până pe 12 februarie 2012 ora 20:00








link postare: http://just4books.blogspot.com/2012/01/concurs-libris_31.html


Multumesc librariei online Libris pentru acest concurs, si va doresc mult succes.
P.S.
Nu uitati de superbele promotii care le ofera libraria online Libris.

Oaza ascunsa de Paul Sussman In curs de aparitie la RAO




2152 î.Hr., Egipt: în timp ce Vechiul Regat se destramă şi anarhia
cuprinde valea Nilului, 50 de preoţi pornesc la adăpostul întunericului
spre Deşertul de Vest, trăgând după ei o sanie pe care se află un obiect
misterios. Ajunşi la destinaţie, comit un ritual de sinucidere în
masă...
1988, Georgia, URSS: un avion decolează de pe un aerodrom, cu destinaţia
Sudan, având o încărcătură care poate schimba fundamental balanţa de
puteri din zona Golfului. Însă dispare subit deasupra Deşertului de Vest
din Egipt.
În prezent: Dr. Freya Hannan soseşte în Egipt pentru a participa la
funeraliile surorii ei, o exploratoare care şi-a petrecut ultimii ani în
Orientul Mijlociu şi care, aparent, s-a sinucis.
Pentru Freya, acesta este punctul de pornire într-o aventură
extraordinară care o va duce într-o expediţie uneori violentă, deseori
periculoasă, în căutarea răspunsului la unul dintre cele mai mare
mistere ale arheologiei: locul unde se află Zerzura, legendara oază
pierdută şi cheia celui mai uimitor şi terifiant secret ascuns acolo...

CUGETĂRI MEMORABILE DE PETRE ŢUŢEA (2)

Am o legendă, dar legenda mea nu acoperă ideea de statuie. Nu sînt candidat la rangul de mare personalitate. Oricum, mi-e groază de o posteritate pur legendară. Înainte eram obsedat de ideea rămînerii a ceva după mine. Acum mă mai interesează ce rămîne după mine ca zăpada de anul trecut. M-am fîţîit aşa, un pic, în epocă… Eu nu îmi supravieţuiesc. Ca să rămîi în epocă trebuie să fii genial, or eu am fost numai inteligent.


Uneori mă preocupa ideea “operei” mele. Pentru că om de stat nu am fost, profesor nu am fost, scriitor nu am fost, da’ atunci – ce sînt? Că nici ultimul parazit care creşte în cutele societăţii nu sînt… Pesemne că sînt cineva dificil de fixat.

Am fost solicitat, în închisoare, să scriu pentru revista Glasul patriei, ca şi Nichifor Crainic. Mi s-a părut ciudat să fii arestat şi să scrii, să meditezi. Adică să spui: vă mulţumesc că m-aţi arestat! Asta era o porcărie nemaipomenită, să obligi un deţinut să scrie. El poate să-şi scrie memoriile, dar nu pentru tine, ăla care-l persecuţi…
Eu, cultural, sînt un european, dar fundamentul spiritual e de ţăran din Muscel. La închisoare, grija mea a fost să nu fac neamul românesc de rîs. Şi toţi din generaţia mea au simţit această grijă. Dacă mă schingiuiau ca să mărturisesc că sînt tîmpit, nu mă interesa, dar dacă era ca să nu mai fac pe românul, mă lăsam schingiuit pînă la moarte. Eu nu ştiu dacă vom fi apreciaţi pentru ceea ce am făcut; important e că n-am făcut-o niciodată doar declarativ, ci că am suferit pentru un ideal. E o monstruozitate să ajungi să suferi pentru un ideal în mod fizic.

(Vlad Ţepeş) are meritul de a fi pus pe tronul Moldovei pe cel mai mare voievod român, pe Ştefan cel Mare. Cu armele! Are meritul că l-a şi bătut. Şi are mai ales meritul că a coborît morala absolută prin ţepele puse în cur la nivel absolut. Dormeai cu punga de aur la cap şi ţi-era frică să n-o furi tu de la tine. Ăsta-i voivod absolut, Vlad Ţepeş. Păi fără ăsta istoria românilor e o pajişte cu miei!

Eu am scris mult la viaţa mea, dar nu cred că scrierile mele sînt antologice şi nici elocvente pentru evoluţia spirituală a personalităţii mele. Poate eu însumi m-am împiedicat să mă realizez.
Ţăranul este omul absolut.
Este incorect să ai dispreţ faţă de tehnică. Eu nu sînt tehnocrat, însă recunosc că în bătălia pentru adaptare, tehnica este universal utilă. Dar asta nu înseamnă că tehnica poartă în ea dimensiunea infinitului.
Cînd va dispărea ultimul ţăran din lume – la toate popoarele, vreau să spun – va dispărea şi ultimul om din specia om. Şi atunci or să apară maimuţe cu haine.

Am fost în tinereţe de stînga din generozitate. Pentru că, vorba-ceea: dacă pînă la 30 de ani nu eşti de stînga, n-ai inimă, dacă după 30 de ani mai eşti de stînga şi nu eşti conservator, eşti creştin. Confudam în tinereţe comunismul cu comunitarismul.

Social-democraţia este laptele bătut al comunismului.

Stiţi ce vor social-democraţii? Să facă şi bine, dacă se poate, dar să nu facă ce trebuie. Social-democraţia e anticamera comunismului. Numai că, dacă prin social-democraţie s-a intrat în comunism, nu se poate ieşi din comunism tot pe-acolo. E ca o uşă care se poate deschide numai dintr-o parte. Social-democraţii n-au forţă activă de luptă. Păi n-au guvernat Germania social-democraţii? Drept care au făcut pe ei!

Am spus eu odată că dacă un preot din Bărăgan, cînd se roagă, este Dumnezeu cu el, atunci preotul ăla înlocuieşte toată Academia Română…

Pot să fie ciuperci partidele, dar să binevoiască să respecte doi termeni: ţăranul stăpîn la sat şi întreprinzătorul stăpîn în comuna urbană. Dupa aia putem urla ca la terasă.

Mi-ar fi plăcut să fiu profesor. Profesorul este fabricant de oameni. Profesorul seamănă cu un tîmplar ca ia un lemn murdar din noroi, îl spală şi face mobilă de lux.

Revoluţia este o înaintare pe loc. Nimic nu mai poate fi inventat după facerea lumii; doar dacă te situezi în afara ei şi creezi o lume nouă. Revoluţia nu adaugă nimic Ideilor lui Platon.

“Stingerea”de Rachel Caine in curand la Leda!

Image
Ai putea crede că acum, când maleficul Bishop nu-i mai terorizează pe locuitori cu prezenţa lui, viaţa tuturor a reintrat pe făgaşul normal, iar oamenii şi vampirii trăiesc în armonie. Dar uite că nu-i chiar aşa! E adevărat că morţii-vii au făcut unele concesii, dar asta nu înseamnă că toată lumea e fericită.
În grupul celor patru prieteni – Claire, Shane, Eve şi Michael – apare o intrusă, Kim, care tulbură rău de tot apele. Iar când în conflictele create sunt implicate şi creaturile nopţii, este clar că trebuie să ne aşteptăm la lucruri nu tocmai plăcute… Trebuie să descoperiţi singuri ce se întâmplă. O să aveţi parte de multă acţiune, fantezie, suspans, dar şi umor şi romantism! Reţeta perfectă pentru o carte aşa cum vă doriţi!

„O electrizantă poveste care adaugă o nouă dimensiune miturilor cu vampiri.” Midwest Book Review
„Captivant și hipnotic!” The Eternal Night

2012-01-26

Urzeala tronurilor

Nu credeam, sincer, ca voi in stare sa termin cartea asta. Asta e unul dintre motivele pentru care am tot amanat sa ma apuc de ea. Celalalt motiv e ca stiam ca daca ma prinde, sunt gata. I am doomed. Stiam ca nu ma va mai interesa nimic si ca imi va acapara viata. Fix asta s-a intamplat. Dar de-aia e bine sa ma feresc de carti de genul asta, ca mi se da toata viata peste cap. Si mai am 4 cartoaie acasa!! Ma bucur insa ca am descoperit-o acum cand omul a apucat deja sa scrie destul de mult, asa ca nu o sa stau sa imi rod unghiile.
Cartea e mult mai frumoasa, ai acces la mai multe detalii si dedesubturi si, in plus, anumite lucruri nu se intampla ca in film. Se intampla mai bine si mai frumos! Ma refer mai ales la nunta lui Daenarys si a lui Drogo, si la ce se intampla dupa.Personajele mele preferate: Daenarys, Khal Drogo, Ned, Tyrion si Arya. Recunosc insa ca imi place si de Jaime putin. In schimb o urasc din suflet pe Sansa. Nu stiu daca mai exista alt personaj care sa ma enerveze la fel de tare. Si m-a mai enervat o chestie: o oarecare lipsa de imaginatie in ceea ce priveste alegerea numelor. In unele cazuri nu a facut decat sa inverseze niste litere sau sa schimbe niste vocale (Jaremy, Jaime, Petyr etc). Putea si nea Martin asta sa inventeze altceva. Dar la cate personaje are, imi dau seama ca i-a fost greu sa fie inventiv chiar peste tot.

Scena mea preferata? Aia de la final, fara indoiala. Moartea lui Khal Drogo, suferinta lui Daenerys si nasterea dragonilor. Am citit-o si am recitit-o, si tot nu ma satur de ea.
Aseara am inceput imediat volumul al doilea si presimt ca iar o sa am o saptamana alba in care neglijez mancarea.

Cum petrec călugării de Damian Stanoiu LECTURI DISTRACTIVE


Un  fragment pe care l-am ales ca să ne mai înveselim 

Autorul, fost călugăr, scria la 1928 cum petreceau călugării în mânăstire, făcându-şi diverse farse. Pe vremea aceea nu se pomenea călugăr la teatru sau la cinematograf ori la altă distracţie.
Pleacă Iachint Derlescu într-o zi, după vecernie, împreună cu prietenul său Caprăroşie, la un cunoscut al lor de pe Colentina. Noi simţim că au să se întoarcă târziu şi punem la cale o drăcie.
…Cunoşteam un sacagiu şi vorbim cu el să vie cu gloaba, când s-o însera, ca s-o băgăm în chilia lui Iachint. Că n-avea ce mobilă să-i strice. Cheie potrivită a avut unul din noi, dar era cam ruginită şi cât p-aci să stricăm broasca omului.
Când s-au întors ei din oraş, erau ceasurile trecute de zece. Noi îi pândeam şi, cum le-am auzit paşii, ne-am lipit de zid, în întuneric. Caprăroşie intră în chilia lui. Iachint, cum bagă cheia în broască şi face puţin zgomot, aude nechezat de cal. Stă el, mai trage cu urechea, apoi încearcă iar să descuie. Îndată auzim hărmălaie mare şi un nechezat de nici nu credeam că e de la gloaba sacagiului…Mihoho!…Mihoho!…
Bietul Iachint se duse la Caprăroşie:
- Măi frate, mi se pare că nu e lucru curat la mine în chilie.
- Ei, aşi!
- Crede-mă, frate !
Atunci, îi vedem că se apropie amândoi de uşă. Cum crapă uşa, o şi închid la loc. Gloaba necheza şi da cu picioarele de parcă o înţepa strechea sub coadă.Mihoho! Mihoho! Tronc !
- Dracu, Derlescule !
- Ptiu, ptiu, ptiu ! face Iachint, închinându-se.
Noi ne prăpădeam de râs. Bietul Iachint, după ce îşi mai veni în fire, începu să bată în uşile noastre:
- Săriţi, fraţilor ! Sculaţi-vă, părinţilor !
Ieşiră toţi călugării. Eu mă fac că ies somnoros:
- Da’ce te-a găsit, Derlescule ? Ai venit beat din oraş să strici somnul oamenilor?
- Cinstite părinte, iartă-mă…e cineva la mine în casă, nechează ca un armăsar.
Ne apropiem noi atunci de uşa lui Iachint şi începem să facem gălăgie:
- Care-i acolo, mă? De eşti om, să ieşi pe fereastra din dos; de eşti duh necurat, să piei îndată !
Dar în casă: mihoho…mihoho…tronc…hodoronc !
Tocmai atunci iese şi sacagiul, după cum aveam vorbă şi începe să se vaiete:
- Cinstiţi părinţi, nu cumva aţi văzut iapa mea p-aici ? Vai de mine şi de mine, ce să mă fac eu? Mi-au furat-o hoţii…O să-mi moară copilaşii de foame, că alta n-am putere să-mi cumpăr…
Iar în chilie la Derlescu, ca la poruncă: mihoho şi tronc !
Sacagiul aude:
- Iii, Doamne, e guriţa iepşoarei mele !
Deschide repede uşa, iapa dă buzna afară: miihohohoho !…miihohohoho !…
Sacagiul o apucă de gât şi o sărută:
- Mânca-te-ar taica să te mănânce !…Ce era să-mi faci, părinte Iachint? Te-ai fi bucurat la un sărac ca mine, ai? Mă duc la poliţie !
Atunci n-am mai avut răbdare şi ne-am dat pe faţă. Iachint a răsuflat uşurat:
- Asta nu e glumă, cinstiţi părinţi, asta e pusă la cale de Diavolul!

2012-01-23

Manuscris vândut pentru o sumă record

Un manuscris inedit al autoarei Charlotte Brontë a fost cumpărat de Musée des Lettres et Manuscrits de Paris pentru suma record de 822 000 de euro. Prețul este dublu față de cel estimat inițial (între 238 000 și 357 000 de euro) și reprezintă un record din mai multe puncte de vedere : este cel mai scump manuscris al scriitoarei Charlotte Brontë, dar și al surorilor Brontë.

Obiectul cu pricina este o miniatură cu 19 pagini de doar 35 mm pe 61 mm și este intitulatYoung Men's Magazine, Number 2. Datând din 1830, a fost confecționat de autoare la 14 ani; cuprinde personaje create de cele trei surori Brontë și fratele lor, partea cea mai importantă fiind un fragment care amintește foarte mult de Jane Eyre, viitorul succes literar al lui Charlotte.
Sursa: lexp

2012-01-22

Luminile din septembrie de Carlos Ruiz Zafon la ed. Polirom

Un misterios fabricant de jucarii traieste retras intr-o vila uriasa, populata de fiinte mecanice si umbre ale trecutului. O enigma pluteste in jurul unor lumini ciudate, care stralucesc in negura ce inconjoara insula farului, iar in inima padurii se ascunde o creatura de cosmar. Astfel se tese misterul ce-i va uni pentru totdeauna pe Irene si Ismael, in timpul unei veri magice in Golful Albastru. Un mister care-i va face sa traiasca cea mai emotionanta aventura intr-un univers labirintic de lumini si umbre. 

Carlos Ruiz Zafon construieste un roman in care brodeaza cu atentie o panoplie de personaje si intimplari misterioase. Luminile din septembrie este a treia viziune romanesca a lui Zafon, nascuta parca dintr-un izvor nesfirsit al pasiunii, al suspansului.” ( The New York Times ) 

“Si iata cum, prin Zafon, clasica, adevarata povestire, de multa vreme uitata, revine printre noi. Vocea dramatica a naratorului creeaza acea tensiune pe care romanele de azi par ca au parasit-o.” ( The Scotsman )

NOAPTEA LUPULUI de BRUSSOLO Serge la Ed. Paralela 45

O prezenta tenebroasa incepe sa se manifeste in subsolurile unui castel medieval, de pe o insula din nordul inghetat, aflat in stapanirea unei misterioase Printese negre ce aduna copii abandonati de necrutatorii vikingi. Considerati nefolositori de razboinicii nordului, copiii acestia sunt pioni intr-un conflict ale carui mize nu le inteleg, dar asupra carora speculeaza fara oprelisti. Iar superstitiile si angoasele lor profunde, hranite de precaritatea conditiilor de viata, nu inceteaza sa amplifice povestile care circula din gura in gura, pana cand un climat de tensiune si teroare pune stapanire peste toti locuitorii castelului. Iata genul de atmosfera pe care Brussolo o stapaneste la perfectie: una in care mitologia - nordica, in acest caz - si resorturile ascunse ale fiintei umane se imbina pentru a crea exact atata suspans incat cititorului sa i se para ca orice este posibil.

Dintr-un Buick 8



Actiunea incepe intr-o zi ca oricare alta, cand la o benzinarie din Pennsylvania apare o masina ce pare la prima vedere a fi un Buick din 1954. In conditii misterioase, soferul dispare, lasand in urma ciudatul autovehicul, care trece in custodia politiei pana la gasirea proprietarului. Cand oamenii legii incep sa o inspecteze in cautarea unor semne care sa le ofere indicii privind provenienta si identitatea soferului, constata cu stupoare ca masina pare a fi din alta lume. Este fabricata din materiale care par sa se regenereze dupa orice lovire sau zgarietura, iar modificarile interioare sunt de asa natura incat masina nici nu ar trebui sa functioneze.
Pana la elucidarea cazului, oamenii legii confisca masina si o ascund de ochii curiosilor intr-o magazie din apropierea detasamentului de politie.
La inceput politistii sunt fascinati de Buick si petrec ore intregi in preajma ei, dar curand constata ca masina prezinta o atractie la propriu. Cu cat o privesc mai mult, cu atat simt nevoia sa se apropie si sa urce la volanul ei, de parca mintea le-ar fi golita complet si orice urma de luciditate si rationament dispare cand se afla in apropiere. Poate ca asta nu ar fi mare lucru daca nu si-ar da seama de energia negativa care o inconjoara si de mirosul fetid, de putreziciune, care ii invaluie de fiecare data cand se deschide o portiera sau portbagajul.
Apoi incep sa se intample tot felul de lucruri ciudate: unul dintre politisti dispare in mod misterios cand se afla singur in magazie cu masina, la anumite intervale de timp Buick-ul refuleaza, emitand tot felul de descarcari electrice, si ceea ce ii ingrozeste pe toti este ca in garaj apar vietati de cosmar venite parca din alta dimensiune.
Romanul este ceva mai static fata de operele anterioare ale lui Stephen King, nu avem vampiri insetati de sange, clovni ucigasi si nici fantome razbunatoare, ci o simpla masina care sta in garaj pe toata lungimea cartii. As spune ca se aseamana oarecum cu Povestea lui Lisey, care face, la fel, trimiteri la o lume paralela, misterioasa si cititorul este lasat sa traga propriile concluzii

Regina ascunsa de Jorge Molist In curs de aparitie la ed. RAO




O femeie. Doi rivali. Trei enigme. În 1208, Peyre de Castelnou, legat papal, primeşte misiunea de a transporta în secret la Roma aşa-numita "moştenire a diavolului", nişte documente care ameninţă puterea Bisericii şi a lui Inocenţiu al III-lea. Dar, pe drum, Peyre este asasinat şi i se fură catârul cu preţioasa sa povară. Contele Raimond al VI-lea de Toulouse, care, împotriva voinţei sale, îi încredinţase scrierile lui Peyre în urma unei neplăcute discuţii, este acuzat de asasinat şi de furt. Pontiful îl excomunică şi proclamă o cruciadă devastatoare care va pustii Occitania. Între timp, ignorând cumplita soartă pe care o va avea oraşul său, Bruna de Béziers, o tânără domniţă, cântă fericită; este îndrăgostită de Hugo, un enigmatic trubadur originar din Spania. Iar la Paris, Guillaume, un student la teologie, scandalagiu şi petrecăreţ, este silit de către noul legat să se alăture cruciadei, având două misiuni secrete: să recupereze documentele şi să o asasineze pe Bruna. În trecerea nimicitoare a oştilor, destinele celor trei tineri se vor împleti într-o poveste cu iubiri pătimaşe, rivalitate şi moarte, care îl captează pe cititor de la primele rânduri, cufundându-l în magia, cruzimea şi lirismul Evului Mediu.

2012-01-20

TAINE DIN TRECUT

TAINE DE SUCUB, volumul 5 din seria Georgina Kincaid 
de Richelle Mead
Georgina Kincaid se întoarce – la fel de spirituală, amuzantă, şi întotdeauna acolo unde există acţiune. Din nou o love story (cea veche?) şi tot soiul de răsuciri ciudate ale firului poveştii, la care se adaugă aceleaşi personaje secundare minunate – complicate uneori, ilare alteori, dar întotdeauna nişte adăugiri perfecte la fiecare întâmplare.
În cea de-a cincea aventură urbană efervescentă a Georginei, o entitate ameninţătoare o urmăreşte, invadându-i gândurile atunci când ea se simte deprimată şi aproape împingând-o la sinucidere. Nimeni nu ştie ce este acest „cântec de sirenă” – nici şeful ei, arhidemonul Jerome, şi nici prietenul ei Carter, îngerul. Evident, situaţia nu e deloc plăcută, mai ales când se suprapune cu apropierea nunţii lui Seth cu Maddie – unde Georgina va fi domnişoară de onoare!
În final, entitatea o va salva de tristeţea ei (de fapt, o va răpi), iar Georgina va fi obligată să treacă prin toate chinurile iadului – la propriu! – retrăind momente din trecutul său de muritoare, dar şi de nemuritoare, pentru ca entitatea să se hrănească din energia ei. Dar sunt oare toate aceste amintiri adevărate? Captivante şi în acelaşi timp emoţionante, ele ne arată cum a devenit Georgina ceea ce este ea azi, o răsfăţată a iadului, dar plină de compasiune şi înţelegere.
Sfârşitul – evident, plin de suspans, născând o mulţime de întrebări, deschizând tot soiul de posibilităţi – rămâne să îl afle cititorii…
Volumul are 384 de pagini, este cartonat, fără supracopertă, şi va avea preţul de listă de 39,90 lei. Cei care îl vor precomanda, vor beneficia de reducerea de 25% si de transport gratuit.
Cu acest penultim roman al seriei, aventurile eroinei noastre – şi a cărţilor (care le povestesc) pe piaţa românească – se apropie de final. Ultimul volum, Succubus Revealed, sperăm să fie publicat până la târgul din vară, Bookfest. Astfel, vom bifa încheierea celei de-a doua serii a lui Richelle Mead, după Academia Vampirilor.

Titluri LEDA în TOP 10


Titluri recent publicate sau în curs de publicare la Editua LEDA ţin capul de afiş pe lista celor mai vândute cărţi în Statele Unite.
Iată mai jos noutăţile de la New York Times:
 
Divergent de Veronica Roth, a cărui versiune în limba română a fost publicată de Editura LEDA în luna noiembrie 2011, se află de 12 săptămâni pe New York Times Best Seller List (la categoria Children’s Chapter Books). În săptămâna 22–29 ianuarie, romanul ocupă poziţia 9 în Top 10.
Micuţele mincinoase (Pretty Little Liarsde Sara Shepard, serie din care Editura LEDA a publicat până în prezent 4 volume, se află de 60 de săptămâni pe NewYork Times Best Seller List  (la categoria Children’s Series), În săptămâna 22–29 ianuarie, seria ocupă poziţia 4 în Top 10.
Jocul minciunii (Lying Game) de Sara Shepard, volumul 1 din seria omonimă, publicat de Editura LEDA în noiembrie 2011, a intrat de 2 săptămâni pe New York Times Best Seller List (la categoria Children’s Paperback Books), ocupând în săptămâna 22–29 ianuarie poziţia 10.
Îngerul mecanic (Clockwork Angel) de Cassandra Clare, volumul 1 din seria Dispozitive infernale, titlu publicat de Editura LEDA în anul 2011, se află de 14 săptămâni pe New York Times Best Seller List (la categoria Children’s Paperback Books). În săptămâna 22–29 ianuarie, cartea ocupă poziţia 7 în Top 10.
Clorckwork Prince, volumul  2 din seria Dispozitive infernale de Cassandra Clare, care va apărea şi in limba română în luna februarie sub titlul Prinţul mecanismelor, se află pe locul 3 pe New York Times Best Seller List  (la categoria Children’s Chapter Books) în săptămâna 22–29 ianuarie. Este a cincea săptămână consecutiv de când titlul figurează pe lista celor mai vândute cărţi din Statele Unite.
Witch and Wizard de James Patterson, serie achiziţionată de Editura LEDA şi a cărei publicare va începe în primăvara acestui an, se află de 5 săptămâni pe New York Times Best Seller List (la categoria Children’s Series). În săptămâna 22–29 ianuarie, seria ocupă poziţia 7 în Top 10.
Thirteen Reasons Why de Jay Asher, titlul achiziţionat de Editura LEDA şi care va fi publicat în semestrul 1 al anului 2012, a intrat în a 30-a săptămână de când se află pe New York Times Best Seller List (la categoria Children’s Paperback Books). În săptămâna 22–29 ianuarie, cartea ocupă poziţia 2 în Top 10.

Castigator CONCURS CARPE CORPUS VAMPIRII DIN MORGANVILLE 6

Prin tragere la sorti a fost stabilit castigatorul Concursului  CARPE CORPUS VAMPIRII DIN MORGANVILLE 6!
Acesta este:
                                             Cristea Gabi
Felicitari si nu uita sa trimiti adresa in maxim trei zile de la postare!

2012-01-19

Concursul CARPE CORPUS VAMPIRII DIN MORGANVILLE 6 se incheie azi !

Pentru cei care doresc sa se mai inscrie la concursul CARPE CORPUS VAMPIRII DIN MORGANVILLE 6, aveti timp pana astazi la ora 24:00,castigatorii ii voi anunta in jurul orei 21:00 maine.Click pentru inscriere aici.

DRAGOSTEA ÎNVINGE TOTUL… sau pe-acolo

DEARLY DEPARTED (GONE WITH THE RESPIRATION vol. 1,
un cyber-Victorian/steampunk romance cu zombi, de Lia Habel, în curând la LEDA
Dragostea învinge totul, aşa se spune. Dar poate săgeata lui Cupidon să străpungă atât inimile celor vii cât şi ale celor morţi – sau, mai degrabă, ale celor nemorţi? Poate o tânără lady victoriană să găsească adevărata dragoste în braţele unui zombi arătos?
Anul este 2195. Locul este Noua Victorie – o naţiune high-tech modelată după moravurile, obiceiurile şi moda unei epoci străvechi. Nora Dearly, o adolescentă din înalta societate, este mult mai interesată de istoria militară şi de tulburările politice ale ţării ei decât de ceaiurile dansante şi de balurile debutantelor în societate. Dar după moartea iubiţilor ei părinţi, Nora este lăsată în grija – şi la cheremul – mătuşii sale despotice, o arivistă risipitoare care a cheltuit averea familiei şi acum plănuieşte să găsească un soţ bogat pentru nepoata sa. Pentru Nora, nicio altă soartă nu poate fi mai oribilă de-atât – până când este aproape răpită de o armată de cadavre ambulante.
Dar soarta de-abia şi-a început jocul cu Nora. Catapultată din lumea ei de politeţuri de salon, ea se trezeşte împuşcând zombi lihniţi de foame alături de nişte comandouri misterioase înveşmântate în negru şi înfruntând un virus fatal – aşa-numitul Laz – care învie morţii şi, odată cu ei, şi Iadul. Cu greu se poate numi asta o situaţie fericită. Apoi Nora îl cunoaşte pe Bram Griswold, un tânăr soldat curajos, frumos, nobil… şi mort. Dar, aşa cum se întâmplă şi cu restul unităţii lui speciale de nemorţi, norocul şi ştiinţa modernă i-au oferit lui Bram posibilitatea de a-şi păstra mintea, bunele maniere şi toate părţile corpului. Iar când relaţia, bazată pe încredere, dintre el şi Nora se transformă în tandreţe, nu mai există cale de întoarcere. Ei ştiu că în cele din urmă molima va învinge, despărţindu-i pentru totdeauna pe nefericiţii îndrăgostiţi. Dar până atunci, vor avea ceea ce inimile lor – fie că bat sau nu – îşi doresc.
Dearly, Departed, romanul de debut al scriitoarei americance Lia Habel, este un amestec de romance şi thriller, un roman de o imaginaţie nebunească, plin de aventură zgomotoasă, suspans care te înfioară şi comedie macabră ce redefineşte pentru totdeauna conceputul de dragoste nemuritoare.

DRAGOSTEA ESTE CA UN VÂRCOLAC: INFLUENŢATĂ DE LUNĂ ŞI FRICĂ, ÎNTOTDEAUNA GATA SĂ SE TRANSFORME

FRENEZIA de Francesca Lia Block, în curând la CORINTeens
Liv are un secret.
I s-a întâmplat ceva când a împlinit treisprezece ani. Ceva care a schimbat totul. Liv se simte pierdută – nu se mai recunoaşte în pielea ei, nu se mai simte ca făcând parte din familie… nu se mai regăseşte în nimic. Singurele momente în care se simte cu adevărat ea însăşi sunt cele petrecute alături de iubitul ei, Corey, în pădurea din jurul oraşului în care locuieşte. Însă în pădure o femeie misterioasă o urmăreşte pe Liv. În pădure, un grup de băieţi sălbatici o pândesc. În pădure, Liv află de blestemul care o va bântui pentru totdeauna. Blestemul care i-a provocat acea frenezie trăită cu patru ani în urmă. Şi care i-o poate provoca din nou, cât de curând. În vreme ce dragostea îi leagă tot mai mult pe Corey şi Liv, secretul întunecat al fetei ameninţă să-i despartă; în acest timp, Liv se luptă să înţeleagă cine – sau ce – este ea cu adevărat. La lumina lunii pline, cele mai primejdioase secrete îşi scot ghearele…
FRANCESCA LIA BLOCK, câştigătoare a prestigiosului premiu „Margaret A. Edwards”, este autoarea a numeroase bestselleruri, printre care superba serie urban fantasy Weetzie Bat, colecţia de poveşti Blood Roses, colecţia de poezii How to (Un)Cage a Girl, romanul The Waters&the Wild, nuvela ilustrată House of Dolls şi romanul de dragoste în stil gotic, despre vampiri, Pretty Dead. Textele sale sunt publicate în toată lumea.
O poveste paranormală pasionantă, densă, fermecătoare, cu o eroină aparte şi o punere în scenă suprarealistă, captivantă. – KIRKUS
Cu adevărat remarcabilă… Block a construit o poveste complexă din punct de vedere psihologic, cu încărcătură erotică şi deosebit de emoţionantă. – BOOKLIST